Nieuws

Begeleiding Leon Dijkstra wint Limburgse Koor CD Award

De begeleiding die Leon Dijkstra verzorgde op de CD van Popkoor Ambissjes is in de prijzen gevallen bij het Limburgse Koor CD Award Gala. De CD kreeg de prijs voor deKoor CD met de beste instrumentale begeleiding. Leon nam deze CD samen met Ambissjes op in april 2012 in de Ontmoetingskerk te Geleen.

Uit het juryrapport:

'Met een toetsenist van dit niveau achter het keyboard laat het zich prima zingen met als gevolg dat het koor zich op zijn gemak gaat voelen en hierdoor alles ineens ontspannen en vanzelfsprekend gaat klinken. De jury is van mening dat de toetsenist een heerlijk strak ritme hanteert en op momenten ook swingend en fantasievol begeleidt. De goed gedoseerde en smaakvolle begeleiding ondersteunt het totaal onopvallend maar wel doeltreffend.'

 

Musical Meets Pop

Op 30 september brengt Leon Dijkstra i.s.m.Vocaal Totaal, coverbandDizcover enRotary Club Brunssum - Onderbanken een charityconcert met de titel Musical Meets Pop.Naast het optreden van Discover zullen Vocaal Totaal en TreCorde Music een selectie uit de musical Cats op het toneel brengen.

Dit charityconcert heeft de bevordering tot doel van de samenwerking tussen basisscholen en lokale muziekverenigingen.Kaarten voor het concert zijn te verkrijgen via de websiteMusical Meets Pop.

 

Leon Dijkstra schrijft Paradelied 2012 Brunssum: Digging and Dancing

In samenwerking met de Brunsummse tekstschrijver Ron Logister, heeft Leon Dijkstra het Paradelied geschreven voor het Worldfestival Parade Brunssum 2012.

De komende weken zal Digging and Dancing worden opgenomen waarbij o.a. medewerking wordt verleend door het koor van Vocaal Totaal, koperblazers van het Harmonie Orkest Concordia Treebeek en solist Jean-Pirre Godderij. Tevens zullen de koperblazers een paradetune verzorgen die is afgeleid van dit paradelied.

Tijdens de openingsceremonie van de parade, op 5 juli in het Vijverpark te Brunssum, zal dit lied live worden vertolkt door de solist en het koor van Vocaal Totaal o.l.v. Annemie Vallino-Ravetta.

Klik hier om te luisteren naar het paradelied.