Leon

Leon Dijkstra (1967) studeerde Piano, Orkestdirectie en Theorie der muziek aan het Conservatorium van Maastricht. Na zijn studie heeft hij zich als pianist en organist hoofdzakelijk toegelegd op het begeleiden van koren, solisten en ensembles. Inmiddels werkt Leon als freelance pianist en organist samen met meer dan 40 verenigingen en solisten.

Met zijn brede klassieke achtergrond en jarenlange ervaring, beweegt hij zich makkelijk door alle muziekstijlen. Van renaissance tot hedendaags, van opera tot musical, van klassieke liedkunst tot de nieuwste hits, van kerkorgel tot synthesizer.

Leon werkt veel samen met professionele musici maar begeleidt ook de jongste amateurs tijdens bijvoorbeeld solistenconcoursen. Daarbij past hij zich in het samenspel moeiteloos aan de wensen van de solist aan, zodat deze zich maximaal gesteund voelt en optimaal kan presteren tijdens de uitvoering.

Momenteel is hij als vaste begeleider en repetitor / tweede dirigent verbonden aan het Landgraafs Mannenkoor St. Joseph, Koor New Generation, Zanginstituut Vocaal totaal, het Meerssens Mannenkoor, het Koninklijk Roermonds Mannenkoor en Mannenkoor Lambardi Helmond. Verder is hij een veelgevraagde begeleider bij koren en solisten door heel Limburg.

Leon heeft in het verleden gecomponeerd maar hij houdt zich tegenwoordig naast optreden alleen nog bezig met arrangeren. Hij doet dit voornamelijk in opdracht. Inmiddels worden talloze arrangementen van zijn hand uitgevoerd.