Annemie Vallino-Ravetta Annemie Vallino-Ravetta Zangcoach - Mezzosopraan - Eigenaar Vocaal totaal

"In de ruim 12 jaar dat ik met Leon samenwerk, heb ik hem leren kennen als een veelzijdig pianist. Hij beheerst zo wat alle muziekstijlen, waardoor hij breed inzetbaar is in klassiek, musical en pop repertoire tijdens klassikale lessen, concerten en theaterproducties van mijn zanginstituut Vocaal totaal. In de samenwerking wordt Leon niet alleen door mij maar ook door mijn vocalisten als zeer prettig ervaren."

 

Ilona Smeets-Schouten Ilona Smeets-Schouten Dirigente Koor New Generation

"Leon is een zeer gedreven, getalenteerde musicus die van alle markten, lees muziekstijlen, thuis is. Hij weet in zijn begeleidingen altijd de juiste toon te zetten en speelt met veel overgave en inlevingsvermogen. Hij voelt heel goed aan wat de dirigent wil en waar de zangers steun kunnen gebruiken en past zijn begeleiding daarop aan. Leon is ook een fijn persoon om mee te werken, hij staat altijd open voor overleg en als het nodig is, kan ik met een gerust hart het koor aan hem overlaten."

 

Anton KropivsekANTOn Kropivsek Dirigent - Componist - Arrangeur

“Ik gun al mijn collega dirigenten een samenwerking met de musicus – pianist, arrangeur en koorrepetitor – Leon Dijkstra. Leon is in alle muziekstijlen thuis en zeer deskundig en professioneel op elk muzikaal terrein en bovendien een sympathieke collega, die je met raad en daad bijstaat.”

 

Jules Leusink Jules Luesink Dirigent - Muziekdocent

"Leon weet als geen ander wat tussen de noten staat. Is betrouwbaar, muzikaal en heeft aan een half woord genoeg."

 

VNK Limburg Limburgse Koor CD Award 2013 - VNK Juryrapport - Koor CD met de beste instrumentale begeleiding

"Met een toetsenist van dit niveau achter het keyboard laat het zich prima zingen met als gevolg dat het koor zich op zijn gemak gaat voelen en hierdoor alles ineens ontspannen en vanzelfsprekend gaat klinken. De jury is van mening dat de toetsenist een heerlijk strak ritme hanteert en op momenten ook swingend en fantasievol begeleidt. De goed gedoseerde en smaakvolle begeleiding ondersteunt het totaal onopvallend maar wel doeltreffend."